A képzést tartó tréner gyakorlati szakember, aki a Scrum Alliance-nél szerezte meg Scrum Master Certificate végzettségét, valamint az International Scrum Institute-nál Scrum Coach és Scrum Product Owneri végzettségét.

Scrum Master képzés tematika  2 Napos vagy 4 x 4 tanórás Scrum Master képzési tematika

A képzés azon egyéni érdeklődőknek szól, akik saját igény alapján, egyéni erőfeszítéssel és egyéni anyagi ráfordítással vagy munkahelyi támogatással szeretnék megismerni a Scrum agilis keretrendszert. Éppen ezért a Scrum Master képzés ára rendkívül kedvező, kifejezetten magánszemélyeknek szól, vagy olyan céges résztvevőknek, akik számára nem lehetséges a kihelyezett képzés.

A képzés tematikája:

1. Agilis Termékfejlesztési Koncepció

2. A Scrum keretrendszere

Scrum szerepek (Product Owner, Scrum Master, DevTeam)
Scrum vagy nem Scrum? A Prestudy jelentősége

Vision, Roadmap, Release planning
Spike-ok
Timebox

Hogyan állítsunk össze egy hatékony Scrum csapatot?
Specialisták versus cross-functional csapat
Motivált csapattal dolgozni - de hogyan?

Burn-down
Sebesség
KPI értékek
Feature-ök, Epic-ek

Fejlesztési itemek, backlog, sprint 

Előkészítettség definiálása (DoR)
Elkészültség definiálása (DoD)
Fázisok testreszabása
Egy funkció fejlesztése több sprinten keresztül

Planning
Komplexitás becslés és kapacitástervezés
Planning poker és T-shirt sizes

Mi az a Backlog és ki tartja karban?
Backlog refinement (grooming) 
Priorizálás
A sprint céljának meghatározása
Mennyi munkát vállal a csapat?
Csapat sebesség
A sprint backlog összeállítása
Miért kell a Review?
Ki végzi a reviewt?
A sprint értékelése a Retrospective eseményen
Visszatekintés
Közös felelősség
Miben érdemes fejlődni
Cselekvés orientáltság
Adjunk időt a fejlődésnek
Mi az a 3 dolog, amit a retron át kell tekinteni?
Mikor érdemes ötvözni a Scrum-ot más keretrendszerekkel?
Kanban
ScrumBan

3. Retrospective Technikák, Project Mérőszámok

4. Jira használata, Skálázott Scrum fejlesztések 

A 16 tanórás intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem.


Kedves Tanfolyami Résztvevőnk!

Scrum Master képzésünk mind tantermi, mind online, videókonferenciás megoldással vagy E-learning formában végezhető el (lásd E-learning Képzések menüpont).

Mind a tantermi, mind az online, mind az e-learning Scrum Master képzés tananyaga teljes mértékben megegyezik, és ugyanúgy az online vizsgadíj ára is benne van a képzési díjban mind esetben.

Az online, videókonferenciás képzéshez csupán egy stabil internet kapcsolat szükséges és egy laptop vagy asztali pc, valamint egy mikrofonos headset. A képzés technikai hátterét a Zoom online konferencia szoftverrel biztosítjuk, Önnek csak csatlakoznia kell a meetinghez. A szoftver használata az Ön számára ingyenes.

Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy minden résztvevő láthatja egymást a konferencia meeting közben, beszélni tud a többi résztvevőhöz és az oktatóhoz, valamint az oktató meg tudja osztani a képernyője tartalmát a résztvevőkkel. Ön úgy is dönthet, hogy nem kapcsolja be kameráját (ha van a számítógépén), és csak audio módban dolgozik együtt másokkal.

Ha az Online, Videókonferenciás részvételt választja, a videókonferencia meghívó linket és a tananyagot  előre megküldjük Önnek e-mailben, így Ön otthona kényelmében és  biztonságában vehet részt Scrum Master képzésünkön. A 4 x 4 tanórát Hétfő és Csütörtöki napokra szervezzük, 19.00 - 22.00 között. Egy tanóra 45 percből áll.

A képzést követő 3 napon belül lehetősége van online vizsgázni. Minimum 60 %-os teszteredmény esetén egy egyedi azonosítóval ellátott, angol nyelvű Certificate-t állítunk ki, amelyet e-mailben, A4-es formátumban, pdf-ben küldünk ki Önnek, nyomtatható változatban.  A számlát is pdf csatolmányként kapja meg.

Szeretettel várjuk képzésünkön.

Képzési naptár

október, 2020
HKSzeCsPSzoV
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Következő képzéseink