Agile Scrum Framework 20 

 

 

 

2 Napos Agilis Kompetenciafejlesztés és Agilis Workshop Program  tematika

 

Kedves Érdeklődő!

Magyarországon felfutóban van az agilis működésre való átállás, számtalan cég kísérletezik a bevezetésével és működtetésével. A transzformáció azonban nem fájdalommentes, sem a cég döntéshozói, sem a munkavállalók számára.

Felmerül a kérdés: hogyan tudnának a jól képzett Business Coachok és Trénerek, valamint további segítő szakemberek (HRBP, Mediátor, Munkahelyi Mentor) hathatós, valódi támogatást adni az agilis transzformációban részt vevő vezetőknek és munkatársaknak?

Mindenek előtt nagyon fontos tisztázni, hogy a Business Coach és  tréneri kompetencia önmagában nem elég ahhoz, hogy az agilis transzformáció operatív kihívásaiban ezek a szakemberek helyt tudjanak állni és valódi segítséget tudjanak nyújtani a megbízóiknak. Még egy rövid átfutási idejű konfliktuskezelési tréning sem tud eredményes lenni, ha nem érti a tréner a konfliktusok kialakulásának természetes okait az agilis működésben. Az agilis működés óhatatlan velejárója a konstruktív konfliktusok kialakulása, hiszen a munkavélemények folyamatos ütköztetéséből származnak a legjobb eredmények. Éppen ezért nem a konfliktusok elkerülésére, hanem azok asszertív kezelésére érdemes hangsúlyt helyezni. 
A hosszabb távú business coaching feladatkör pedig még inkább igényli a megbízó helyzetének, napi szintű frusztráltságainak és elakadásainak mély megértését, az agilis átalakulás okozta szervezeti fájdalmak megjelenési formáinak felismerését. 

Kiemelten fontos a Business Coachok és Trénerek saját tevékenységének hiteles megalapozásához az, hogy stabil agilis szemlélettel, a leggyakoribb agilis keretrendszerek ismeretével, azok alkalmazási területeivel, az ügyfél-központú termék- és szolgáltatásfejlesztési gyakorlatok megértésével, valamint a nagyvállalati transzformáció során felmerülő leggyakoribb kihívásokra adott megfelelő válaszokkal rendelkezzenek.

Az agilis transzformáció több cégnél még csak most indul, ugyanakkor vannak már olyan hazai kis- és nagyvállalatok, amelyek az agilis működés érettebb szakaszaiban vannak. Éppen ezért egy megbízás elvállalása előtt érdemes feltérképeznie a Business Coachnak vagy Trénernek, hogy milyen érettségű agilis környezetben kell működnie, és ehhez kell igazítania eszköztárát.

Miért kér egy cég külső támogatást az agilis transzformáció során? Mekkora szervezeti feszültséget kell kezelni és milyen szinteken? Milyen vakfoltjai vannak az agilis transzformációt vezető vállalati szakembereknek és miben akadályozzák ők maguk a transzformáció sikerességét? Hogyan lehet az autokrata szervezeti kultúrából adhokrata szervezeti kultúra felé elmozdulni a vezetők és agilis szakemberek coachingjával? Mi az a Delegation Poker? Hol van azonosság az Agile Coach és a Business Coach munkájában? Hol van jelentős eltérés, és mi képezi az ő együttműködésük alapját? Számtalan kérdés merülhet még fel, és ezeket járjuk körül a 2 napos online képzés és workshop során.

A program 1. napján agilis módszertani képzést kapnak a résztvevők. A 2. napon workshopot tartunk, amelynek keretében esettanulmányokat oldunk meg, és ahová minden résztvevő behozhatja a saját kérdéseit és megoldandó problémáját.  A cél az, hogy nagyobb megértéssel és empatikus megközelítéssel tudjon együtt dolgozni minden Business Coach és Tréner az agilis csapatokkal.

Tematika:

 • Agilis szervezetfejlesztés a gyakorlatban. Hogyan tudjuk jól előkészíteni?
 • Agile Manifesto alapelvek
 • Miért a Design Thinking az alapja az agilis működésnek? Saját élményű feladat.
 • Agilis keretrendszerek, szerepkörök, agilis ceremóniák és elvárt eredmények
 • Mi az a Scrum, Kanban, ScrumBan modell?
 • Ki az az Agile Coach, és miben más, mint a Scrum Master?
 • Hol tart a hazai nagyvállalati agilitás? Milyen keretrendszerben működnek ezek a cégek?
 • Mit csinál a Chapter Lead és a Product Owner? Milyen vállalati feszültségek forrása lehet a szerepkörre való felkészítés hiánya?
 • Hogyan segítsük a vezetőket az autokrata vezetési stílusból az adhokrata, felhatalmazó stílus felé való elmozdulásban?
 • Miként kezeljük a lineáris karrierút megszűnése miatti frusztráltságot az agilis környezetben?
 • Csapat születik a csoportból -  A Tuckman csoportdinamikai modell és az Eriksoni fejlődési modell
 • Milyen a tipikus elakadásai vannak az  Agile Coach, Scrum Master, Product Owner, Chapter Lead agilis vezetőknek?
 • Hol tud partnerségre lépni velük a külső Business Coach és Tréner?
 • Hatékony agilis csapatok fejlesztésének módszertana

A képzést tartó oktató Certified Scrum Coach, Certified Scrum Master és Certified Product Owner. Jelentős tapasztalattal rendelkezik agilis transzformációban: az elmúlt 10 évben számos agilis projektet vezetett külföldön és itthon, kis Scrum csapatoktól kezdve nagy, multinacionális, virtuális, skálázott agile csapatokig, telekommunikációs, légiközlekedési, banki területen. Ezáltal hiteles oktatója e témának, hiszen nem csupán átfogó elméleti tudással rendelkezik az agilitás terén, hanem gyakorlati szakember is, aki mindezen tudást átadja a résztvevőknek.
Cégünk a Magyar Telekom Nyrt. hivatalos agilis képzési beszállítója.

A 2 napos programot online, a Zoom videokonferencia program segítségével, magyarul tartjuk, de az agilis keretrendszerek kifejezései angolul szerepelnek.
A jelentkezés nem kötött végzettség igazolásához.

A képzésen részt vevők  angol nyelvű tanúsítványt kapnak, amely igazolja, hogy elvégezték a 16 órás Effective Agile Competencies and Agile Mindset programot.

 

 

Képzési naptár

január, 2023
HKSzeCsPSzoV
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Következő képzéseink

Tanfolyami résztvevőink véleménye

"Didaktikus, lendületes, elméleti hátteret és gyakorlatot egyaránt felölelő kurzustematika, tapasztalt és hiteles tréner. Egyszerűen professzionális." - Szégner Katalin (Scrum agilis projektmenedzsment képzés)


"Gyakorlat-orientált, hatékony oktatás, mindenkinek ajánlom a képzést!" - Kiefer Eszter, Magyar Telekom (Scrum agilis projektmenedzsment képzés)


"Rendkívül hasznos, magas szakmai színvonalú 2 nap volt! Köszönöm! "- Takács Attila tanácsadó, OTP Bank (2 napos Scrum Master képzés)


"Nagyon hatékony, tartalmas és jó hangulatú képzés! Csak ajánlani tudom az EntSolt!" - Tordainé Mokánszky Lilla (2 napos Scrum Master képzés)


 "Szuper volt a 2 napos oktatás, főleg a mindennapi gyakorlatból kiemelt példákon át bemutatva. A legizgalmasabb az volt, hogy az első nap tanultakat a második napon ki is próbálhattuk és ezáltal egy új szintre tudtuk emelni az eddig megszerzett tudásunkat. A képzés alatt minden kérdésünkre választ kaptunk az oktatótól, amit nagyon szépen köszönök ezúton is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek az Agile Coach képzést!"  - Éger Balázs (2 napos Agile Coach képzés)


 

"Óriási tudásanyag, gyakorlatias, szemléletformáló oktatás!" - Csík Katalin, Magyar Telekom  (Scrum agilis projektmenedzsment képzés)


 "Hiteles, felkészült agilis szakember tartotta az oktatást, sok-sok gyakorlati példával tűzdelve. " - Malakuczi Andrea (Scrum agilis projektmenedzsment képzés)


 

 "Jó hangulatú, lendületes, sok szempontot figyelembe vevő, gyakorlat-orientált képzés. Szuper volt, köszönöm!" - Szigethy Kata (2 napos Scrum Master képzés)


"Kedves Edit!

Életem legjobb befektetése volt a tanfolyamotok. 😊 A régi munkahelyemen dolgozom, de most már egy másik munkakörben, ahol nagyon jól tudom alkalmazni azokat a technikákat, melyekkel megismertettél. Köszönöm!" - Krix Erika (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Magas színvonalú oktatás, kimagaslóan felkészült oktató, barátságos légkör." - Czigány Jenő, Generali Biztosító Zrt. (Excel VBA programozás tanfolyam)


"Kis csoport előnyei, alapoktól indultunk, a 2. nap végére már önállóan megírt, komplex makrókat tudtunk futtatni!"  - Esztári Szilvia, Generali Biztosító Zrt. (Excel VBA programozás tanfolyam)


"Kitűnő oktató, részletes, tartalmas oktatás, barátságos környezet" - Rózsafi Ágnes (Excel VBA programozás tanfolyam)


"Maximálisan elégedett vagyok, színvonalas oktatás, családias környezet! Köszönöm!" - Gulyás Dóra (Excel kezdő oktatás)


"Mindenkinek ajánlom az EntSol Informatikai Oktatások Excel kezdő tanfolyamát, mert igényes, informatív és részletes tanfolyam." - Urbán Mónika (Excel kezdő oktatás)


"Érthető, abszolút követhető volt a tanfolyam. Türelmes, segítőkész oktatók." - Marosvölgyi Hajnalka (Excel kezdő oktatás)


 "Nagyon köszönöm a profi oktatást. Reninek a kimagasló Word tudását és türelmét, Editnek a nagyon jó szervezést és kedvességet, a családias légkört." - Bíróné Vagyon Edit (Word Alapok oktatás)


"Gyakorlatias, jól rendszerezett, jól felépített, igényes oktatás az Excel középhaladó-haladó képzés. Sokat tanultam. Nagyon örülök, hogy ezt a képző céget választottam." - Szamosi Mónika (Excel középhaladó-haladó oktatás)


 "Szeretek hozzátok járni oktatásra a családias légkör, a segítőkészség és a magas szintű oktatás miatt. Nagyon köszönök mindent." - Sőregi Orsolya (Word Alapok oktatás)


"Gondos és lelkiismeretes oktatás, türelmes hozzáállás. Köszönjük!" - Dr. Eperjesi Tímea Anna, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Hasznos ismereteket adott a tanfolyam. Felkészült, kedves, kiváló tudás-átadó az oktatónk, Edit. A körülmények is szuperek.  Köszönjük!" - Krompholcz Katalin, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Remek és átlátható volt a 2 napos Excel képzés, ajánlom mindenkinek!" - Szabó Zsuzsanna (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Kedves Edit!

Nagyon köszönöm a 2 napos Excel oktatást!
Intenzív és gyakorlatias volt a tanfolyam, a tananyagon túl a munkámhoz szükséges minden kérdésre választ kaptam.
A kávétok is kiváló :-)" - Juhász Gábor (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Minden kérdésre választ kaptam Zsófitól, a képzés elméleti elemei minden esetben visszavezetésre kerültek a gyakorlati feladat megoldás folyamatában." - Kállai Irén, Excel kezdő oktatás


 "Hasznos volt az oktatás, kedves és segítőkész az oktatónk." Szandi Éva, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Az oktató figyelembe vette a résztvevők tanulási haladási ütemét. Nagyon tetszett a képzés." - Csillár Csilla, K&H Bank Zrt. (Excel kezdő oktatás)


"Kellemes körülmények között, magas szintű oktatást kaptunk Edittől. Köszönjük!" - Budai Zsolt, Haberkorn Kft. (Word kezdő-középhaladó oktatás)


"Nagyon sok hasznos alkalmazást tanultam, amelyet a munkám során alkalmazni tudok, csak ajánlani tudom a tanfolyamot." - Marusa Mária (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Köszönöm Péternek a színvonalas oktatást, ajánlom másoknak is a tanfolyamot." - Kostyál Ildikó (Excel kezdő oktatás) 


"Nagyon hasznos volt az oktatás. Köszönjük szépen!" - Száfián-Bella Anita, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Szuper volt a képzés! Köszönjük!- Soósné Korpás Tünde, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


 "Türelmes, segítő hozzáállás. Köszönöm szépen." - Gelóczi Miklósné, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Kedves Edit és Péter! Nektek hála, értékesebb munkatárs lehetek, mert megértettem az Excel használatát." - Marosvölgyi Hajnalka (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Nagyon jó volt, köszönjük! :-) " - Molnár Vivien, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


""Nagy szaktudás, türelem és pedagógiai érzék - ez jellemzi Pétert." - Dr. Józsa Krisztina (Excel kezdő oktatás)


"Nagyon hasznos képzés! Megkönnyíti és meggyorsítja a feladataimat, és növeli a munkám minőségét!" - Kormány Tekla, Agrofeed Kft (Excel Mesterkurzus képzés)


"Oktatónk, Edit óriási türelemmel és szakértelemmel foglalkozott velünk. Köszönjük!" - Grancsa Éva (Word kezdő-középhaladó oktatás)


"Nagyon hasznos, gyakorlatias képzés volt, profi oktatóktól!" - Szegedi Andrea (Excel kezdő oktatás)


"Nagyon érthető volt a képzés. Jó szívvel ajánlom mindenkinek az EntSol tanfolyamait" - Dobainé Szick Anita, More Inside Kft. (Excel kezdő és középhaladó-haladó oktatás)


"Edit tartotta az Excel középhaladó-haladó tanfolyamot. Türelmes és segítökész volt, mindent megmagyarázott, amit nem értettünk, kellemes és családias körülmények között tanulhattunk. Sok-sok hasznos ismeretet szereztem. Köszönöm!" - Hegyesi Andrea (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Gyakorlatorientált, jól felépített oktatás." - Albertné Tóth Zsanett (Excel kezdő oktatás)


"Örülök, hogy Editék képzését választottam. Jó, hogy hétvégén volt a tanfolyam, elérhető helyen és áron, és hogy biztosítottak gépeket. Sokat tanultam, csak ajánlani tudom a képzéseiket. - Rozs Éva (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Nagyon hasznos volt, sokat tanultam. Lengyel Péter kiváló oktató!" - Zsiskó Andrea, SOTE ÁOK Dékáni Hivatal (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"A tanárnő nagyon jól, érthetően tanít. Nem csupán a száraz tananyagra épít, hanem az életböl vesz szemléltető példákat, ezáltal is segítve a tanulást. Mindenkinek csak ajánlani tudom!" - Molnár Nikoletta (KRF Statisztika vizsgafelkészítő tanfolyam)


"Kedves, türelmes oktatók. Hasznos oktatás!" - Mező Borbála (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Színvonalas oktatás, Péter kedves, türelmes oktató. Bátran ajánlom mindenkinek az Excel kezdő tanfolyamot." - Kalina Zoltánné (Excel kezdő képzés)


"Ismét sok új, érdekes dolgot tanultam. Edit végtelenül türelmes, kedves oktató. Nagyon jó hangulatban zajlott az oktatás, csak ajánlani tudom ezt a képzést is. - Kalina Zoltánné (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Nagyon hasznos volt a képzés, Péter jól felkészült, alapos oktató!" - Kovács Ágnes (Excel kezdő oktatás)


"Kedves Edit!

Csak tájékoztatni szeretnélek, hogy sikerült a vizsgám!
Ezer hála és köszönet Neked mindenért, a türelmedért, a segítségedért, a biztatásért, a tökéletes magyarázásért, a felkészítésért!
Én biztosan ajánlani foglak ismeröseim körében, hogy ök is értsék és tanulják meg a statisztikát!" - Mészáros Anita (KRF Exceles statisztika vizsgafelkészítő tanfolyam)


"Hasznos oktatás, jó oktatókkal." - Csaplár Anita (Excel kezdő oktatás)


"Mindenképp ajánlom ezt a képzést. Nagyon sok új információt kap az is, aki az Excelt napi szinten használja. - Schrick Henrik, Bárdi Autó Zrt. (céges, kihelyezett Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Köszönjük az együttműködést. Munkatársaink nagyon hasznosnak találták az Excel oktatást." - Füle Réka HR-vezető, Studio Moderna 2000 Tv-Shop Kft. (céges, kihelyezett oktatás, Excel középhaladó képzés)


"Mindketten maximálisan elégedettek vagyunk, rengeteg hasznos technikát tanultunk az Excel képzés során. - Perhácsné Kapalkó Tímea és Soós Márton, Magyar Telekom Nyrt. (céges, kihelyezett képzés, Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Az EntSolt így jellemezném: a testre szabott Excel képzések specialistája. " - Mátyus Sándor (Excel kezdő, középhaladó-haladó oktatás)


"Nagyon elégedett vagyok a kihelyezett Excel képzéssel, hatékony segítséget kaptam a munkámhoz."  - Horváthné Oltai Dorottya, OTP Bank Nyrt. (Excel középhaladó-haladó oktatás)


"Minden felmerülő kérdésemre és konkrét munkahelyi feladatbeli problémára választ kaptam. Nagyon jó választás volt az EntSol Informatikai Oktatások.  - Barta Gabriella, Valeant Pharma Magyarország Kft. (céges, kihelyezett képzés, Excel középhaladó-haladó oktatás)